I N D O K K U M

k o m t e r a a n

Restaurant Ode uit Dokkum bekroond met 14,5 punten in Gault&Millau

Marianne Vriesema Door Marianne Vriesema
13-02-2025
Restaurant Ode uit Dokkum bekroond met 14,5 punten in Gault&Millau

Binnen acht maanden na de opening heeft restaurant Ode in Dokkum een indrukwekkende erkenning ontvangen van Gault&Millau, de restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie. Het restaurant is toegevoegd aan de gids van 2025 en beloond met een notering van 14,5 punten en twee koksmutsen.

 

Bij restaurant Ode ervaar je van dichtbij hoe chef Liudger van der Meer en zijn toegewijde brigade een culinaire symfonie creëren, geïnspireerd door de rijke smaken van Fryslân. Gault&Millau schrijft dat elk gerecht een hommage is aan de lokale terroir, vakkundig bereid volgens de filosofie van de Dutch Cuisine. Het belevingsmenu van 4 of 7 gangen biedt ook veganistische en vegetarische opties, zodat iedere gast een unieke en verfijnde eetervaring beleeft.
 

Dokkumer Chef Liudger van der Meer reageert trots op deze erkenning: "Dat we dit binnen acht maanden na de start al met ons team hebben bereikt, maakt me enorm trots. We werken elke dag met passie aan onze gerechten en beleving, en deze notering is een prachtige bevestiging van ons harde werk. Dit is nog maar het begin!"


Foto: Geen Saus, Anna Groenia fotografie

Marianne Vriesema
Marianne Vriesema