I N D O K K U M

k o m t e r a a n

Verbouwing Grand Café de Waegh in volle gang

Verbouwing Grand Café de Waegh in volle gang

Deze week is de grote verbouwing van Grand Café de Waegh begonnen. In de maand januari werd het pand leeggehaald zodat op 1 februari Jan Hooghiemster Bouwbedrijf uit Aldtsjerk met de klus van start ging. In twee maanden tijd wordt het monumentale pand op de Grote Breedstraat verbouwd, begin april openen eigenaren Nick en Anke Mellink het restaurant met een compleet nieuwe look.

Deze week is de grote verbouwing van Grand Café de Waegh begonnen. In de maand januari werd het pand leeggehaald zodat op 1 februari Jan Hooghiemster Bouwbedrijf uit Aldtsjerk met de klus van start ging. In twee maanden tijd wordt het monumentale pand op de Grote Breedstraat verbouwd, begin april openen eigenaren Nick en Anke Mellink het restaurant met een compleet nieuwe look. Alles nieuw In september vertelden Nick en Anke Mellink op in-dokkum al over de plannen van de verbouwing. De grootste verandering zal de verplaatsing van de keuken naar de bovenverdieping zijn, waardoor het restaurantgedeelte groter en lichter wordt. “Eigenlijk beginnen we helemaal opnieuw”, legt Anke uit. Anke en Nick hebben de afgelopen jaren zoveel ervaring opgedaan in de horeca dat ze precies weten wat ze willen. “We kunnen alles nu goed aanpakken en gaan onze zaak helemaal toekomstbestendig inrichten op die manier waar de horeca naartoe gaat”, vertelt Nick. “Zo komt er een energiezuinige Qook Kitchen, hét merk voor een horeca maatwerkkeuken. Dat is wel het vernieuwde koken: van het gas af en over op elektrisch en inductie.” Oude elementen blijven zichtbaar In het voorjaar staat er een compleet nieuwe en trendy zaak op de Grote Breedstraat, toch zullen de oorspronkelijke details als de oude deuren, balken en muren zichtbaar blijven. Over de rest van de nieuwe look verklapt Anke vast dat het hip, chique en laagdrempelig zal zijn. “Het wordt veel stijlvoller. We gaan werken met marmer, zwart, messing goud, veel groene planten en er komt een prachtige houten visgraatvloer. Het meubilair wordt heel kleurig en we gaan werken met hoge en lage tafels. Onze bar wordt ook toegankelijker én we krijgen een cocktailkaart, waardoor we mensen uitnodigen om niet alleen te komen dineren. We verwachten dat onze gasten nu ook vaker voor een borreltje langs zullen komen.” Goede en constante kwaliteit “Alles is straks nieuw. Ook ons servies, ons meubilair op het terras en de look van onze website en menukaart. Het enige wat niet verandert, is onze kwaliteit!” stelt Anke. “Wij houden hetzelfde concept wat de gasten van ons zijn gewend: constante kwaliteit en werken met verse producten”, licht Nick toe die ook aangeeft dat het vaste en vertrouwde team intact blijft. “Al kunnen we nog wel wat enthousiaste horecatijgers toevoegen aan ons team!”, lacht Anke. Ook de Waegh @ Home box, waarmee je in een handomdraai zelf een heerlijke maaltijd op tafel kan zetten, blijft bestaan. “En met feestdagen zullen we ook zorgen voor leuke extra’s”, vertellen Nick en Anke Mellink. Ben jij die enthousiaste horecatijger die het team van De Waegh zoekt? Stuur dan even een bericht naar info@dewaeghdokkum.nl.

Redactie
Redactie