I N D O K K U M

k o m t e r a a n

Stadshap van start vanuit Bolwerk Dokkum

Stadshap van start vanuit Bolwerk Dokkum

Vanuit de keuken van het Bolwerk in Dokkum starten Dokkumers Leo van der Zee en Stefan de Groot vanaf aanstaande maandag met Stadshap. Vers bereide maaltijden die in Dokkum thuis worden bezorgd. Met iedere week drie verschillende maaltijden; gezonde, eerlijke en vooral lekkere gerechten die koelvers worden thuisbezorgd in Dokkum. De beide heren mikken op de Dokkumers die op zoek zijn naar een gezonder alternatief dan het bestellen van ongezonde zaken als pizza en patat.

Vanuit de keuken van het Bolwerk in Dokkum starten Dokkumers Leo van der Zee en Stefan de Groot vanaf aanstaande maandag met Stadshap. Vers bereide maaltijden die in Dokkum gratis thuis worden bezorgd. Gezonde, eerlijke en vooral lekkere gerechten die koelvers worden thuisbezorgd in Dokkum. De beide heren mikken op de Dokkumers die op zoek zijn naar een gezonder alternatief dan het bestellen van ongezonde zaken als pizza en patat. Elke week een ander aanbod en geen poeders en andere rotzooi, aldus de mannen. Met ingrediënten van leveranciers uit de buurt. Bourgondiërs De mannen deden een studie Communicatie en Multimediadesign, maar toch is het horecavak geen verassing. "Koken en eten liep altijd als rode draad door het leven", vertelt Stefan de Groot. "Onze ouders zijn ook echte Bourgondiërs en hebben ons ook altijd geleerd van eten te genieten". Het koken leerden ze zichzelf thuis aan. Leo liep nog een half jaar mee met Sander Wijnstra van Artisante om de fijne kneepjes van het vak te leren. De maaltijden komen dan ook zeker in de buurt van het restaurant niveau. Vanaf aanstaande maandag 8 februari worden de maaltijden in Dokkum bezorgd, maar vanaf zaterdag 6 februari kunnen bestellingen via de website al worden geplaatst. Inspiratie uit Zuidoost Azië De Dokkumers hadden het idee voor de Stadshap meer dan een jaar geleden al. Tijdens een reis van een half jaar door zes verschillende landen in Zuidoost Azië werd het idee verder uitgewerkt. "In een deel van onze gerechten is daarom wel een Oosterse tint terug te vinden", aldus Leo van der Zee. De heren koken beide en doen de bezorging in eerste instantie zelf. Na een maand hopen de mannen 20 maaltijden per dag te kunnen koken. Het recept van de eerste week is in ieder geval bekend. Een rode curry is volgens authentiek Thais recept, meegenomen uit Thailand tijdens hun reis. Daarnaast kunnen een vegetarische risotto met pompoen en een zuurkool stamppotje (maar dan net wat spannender) worden besteld. Uitproberen Tijdens de afgelopen Kerstfair kwamen de mannen voor het eerst met de naam 'Stadshap' naar buiten. Ze verkochten broodjes Pulled pork en ook dat sloeg goed aan. Toch bestaat de Stadshap eerst vooral uit avondeten. Alles wordt na het koken terug gekoeld en dezelfde dag afgeleverd inclusief opwarminstructies. Zo veel als mogelijk verpakt in ecologisch verpakkingsmateriaal. En mocht Dokkum genoeg bewuste consumenten hebben die regelmatig bestellen, dan willen de mannen verder doorgroeien. "Uiteindelijk willen we dan bezorgen in bakfietsen, helemaal goed voor het milieu", aldus de duurzame ondernemers. Bestellen? Dat kan via www.stadshap.com Lees ook: Vrijwilligers Bolwerk maken kennis met kopers Kunstgreep en Friesland College in verkochte Bolwerk Twee partijen aan tafel om overname Bolwerk

Redactie
Redactie