Stadshap is “back in business” nu het bedrijf een samenwerking is aangegaan met KB Food&Drinks. Stadshap, bekend vanwege het thuisbezorgen of oppikken van gezonde maaltijden om thuis op te warmen, stond een aantal maanden op een lager pitje. Vanwege de coronacrisis is de vraag naar thuisbezorgde maaltijden groter dan ooit en worden de krachten van Stadshap en KB Food&Drinks gebundeld om verse en gezonde maaltijden in Dokkum en omstreken te bezorgen. Stadshap De oprichters van Stadshap, Leo van der Zee en Stefan de Groot, kwamen in 2016 met het idee om gezonde voedzame maaltijden zonder conserveringsmiddelen te bereiden en bezorgen. Na drieënhalf jaar stopten de heren voor een nieuwe uitdaging: “Ik moet onder de mensen zijn, hou van die sociale contacten. Samen met Stefan stond ik ergens achteraf in de keuken, dagen lang achter elkaar. Maar ik moet geprikkeld blijven worden en de uitdaging ging er steeds meer uit”, licht Leo toe op het besluit te stoppen met het bezorgen van Stadshappen. “We gingen beide die nieuwe uitdagingen aan en toen kwam de coronacrisis… De vraag naar thuisbezorgde maaltijden is groter dan ooit. Horecabedrijven spelen daar goed op in om hun klanten tegemoet te komen maar ook om zichtbaar te blijven. Toch zijn de maaltijden van de restaurants vaak gericht op de maaltijden die ze ook in hun restaurants aanbieden. De vraag om gezonde maaltijden en maaltijden die je op jouw moment kan opwarmen, blijft daardoor.” Samenwerking met KB Food&Drinks Stadshap heeft in de loop der jaren een goede naam en vaste klantenbasis opgebouwd, daarnaast is de goed werkende webshop nog steeds ‘in de lucht’. Volgens Jeltsje Veenstra van KB Food&Drinks een prachtige basis voor een samenwerking: “Mensen hechtten waarde aan de gezichten achter Stadshap en houden bepaalde verwachtingen van hun kwaliteit, dat willen we waarborgen. Samen met de grote achterban en alle mogelijkheden van de horecaondernemingen van Anna Smits is dit een perfecte combinatie”, aldus Jeltsje die frontmanager is in het restaurant van KB Food&Drinks. Zij zal haar huidige functie combineren met de kwaliteitscontroles bij de Stadshap, die bereid zullen worden in de prachtig ruime keuken van De Zuster, gevestigd in de Sionsberg. “Ik ben straks op de piekmomenten aanwezig in het restaurant en op de andere momenten zal ik ook de kwaliteit van de Stadshappen waarborgen, een mooie extra uitdaging erbij”, volgens Jeltsje. Coronacrisis Waar de coronacrisis voor veel horecabedrijven lastige problemen met zich meebrengt, biedt het volgens Leo en Jeltsje ook veel creativiteit en nieuwe uitdagingen. “Nu veel van mijn collega’s hun oorspronkelijke taken niet meer uit kunnen voeren vanwege de sluiting van ons restaurant, is het een mooi moment om naar andere mogelijkheden te kijken en nieuwe dingen aan te leren. Daar is nu ruimte voor en zo blijft iedereen een uitdaging houden”, zegt Jeltsje die uitlegt dat de koks bijvoorbeeld, momenteel heel andere producten bereiden dan vóór de coronacrisis en deze periode vooral als opleidingstijd benutten. Chicken Curry De verse en gezonde Stadshappen worden momenteel bezorgd in Dokkum, Damwoude, Wouterswoude en Broeksterwoude. “Maar dat hopen we heel snel verder uit te breiden”, licht Leo toe, die ook aangeeft dat Haagens aan de Strobossersteeg ook een pick-up point is voor de Stadshappen. Binnenkort opent Haagens een tweede vestiging in Leeuwarden, dan kunnen de Stadshappen ook daar opgehaald worden. Deze week zijn de eerste Stadshappen weer te bestellen via de bekende website. “En hoe leuk is het dat de Chicken Curry waar Stefan en Leo in 2016 mee begonnen, ook nu weer te bestellen is?!” vertelt Jeltsje enthousiast.