I N D O K K U M

k o m t e r a a n

Stadsboerderij De Molkerij groeit uit naar uniek regionaal concept

Stadsboerderij De Molkerij groeit uit naar uniek regionaal concept

Dokkumer Stadsboerderij De Molkerij werkt middels een eigen mini-keten aan een verantwoord stukje traceerbaar rundvlees uit de directe voortuin van Dokkum, rechtstreeks van eigen boerderij. Het rundvlees van De Molkerij is 100% natuurlijk en gegarandeerd vrij van antibiotica, (groei)hormonen en overige ongewenste onnatuurlijke toevoegingen. Sinds 2016 groeit De Molkerij van boerderij met boerderijwinkel uit naar een uniek concept met grote ambities in de direct regio. Inmiddels wordt het rundvlees beperkt geserveerd bij Stadscafé Artisante en is het exclusief verkrijgbaar bij diverse partners in en rond Dokkum.

Dokkumer Stadsboerderij De Molkerij werkt middels een eigen mini-keten aan een verantwoord stukje traceerbaar rundvlees uit de directe voortuin van Dokkum, rechtstreeks van eigen boerderij. Het rundvlees van De Molkerij is 100% natuurlijk en gegarandeerd vrij van antibiotica, (groei)hormonen en overige ongewenste onnatuurlijke toevoegingen. Sinds 2016 groeit De Molkerij van boerderij met boerderijwinkel uit naar een uniek concept met grote ambities in de directe regio. Inmiddels wordt het rundvlees beperkt geserveerd bij Stadscafé Artisante en is het exclusief verkrijgbaar bij diverse partners in en rond Dokkum. Hessel Jan en Baukje Sinnige, de gezichten achter De Molkerij aan het woord: “Voor ons is het een bewuste keuze om te ondernemen volgens een eigen bedrijfs- en omgeving specifiek concept. Exclusief met eigen maatregelen die wij samen met onze directe omgeving en partners treffen om biodiversiteit, dierwelzijn en milieu voortdurend te optimaliseren en kwaliteit en voedselveiligheid te garanderen zodat onder andere de beleving en de afkomst van het voedsel zichtbaar dichterbij gebracht wordt. Dit doen wij door onze gehele boerderij en bijbehorende bedrijfsvoering letterlijk in plexiglas te zetten en een eerlijk en overtuigend verhaal te vertellen zodat iedereen onze passie en gedrevenheid kan ervaren. Onze producten zijn 100% traceerbaar doordat alles van eigen boerderij komt en tevens duidelijk zichtbaar is van welke koe of koeien de producten afkomstig zijn. Dokkum begint te bloeien en onze ambitie is om hier een aantal stenen aan bij te dragen. Een prachtig centrum en net daar buiten een stadsboerderij waar betrokkenheid vanuit de stad en herkomst van voedsel voor iedereen transparant en duidelijk zichtbaar bijdraagt aan een verantwoorde regionale omgeving met eerlijk voedsel. Wij zetten ons samen met onze partners volop in voor een natuur inclusieve Dokkumer landbouwregio in combinatie met een efficiënte bedrijfsvoering en staat uw consumptie in het teken van biodiversiteit, milieu en dierwelzijn. Hiermee hopen wij de bij in ons landschap terug te krijgen en het beste te kunnen bieden voor de weidevogels, het wild en natuurlijk uw beleving in de Dokkumer Molkerij zone. Van iedere kilogram Molkerij rundvlees investeren wij samen met onze partners en uiteindelijk onze verantwoorde eindgebruikers €1,- in maatregelen om biodiversiteit, dierenwelzijn en milieu op de stadsboerderij en bijbehorend grondoppervlak van circa 117 hectare te optimaliseren. Per geconsumeerde koe komt dit neer op zo’n €250,-. Uw Molkerij consumptie draagt dus direct bij aan een natuur inclusieve Dokkumer landbouwregio met vanaf 2017 een natuurlijke beschermings- en voedingszone voor weidevogels, wild en de bij. Vanaf dit voorjaar zal onze inzet duidelijk worden gecommuniceerd en zal het behaalde resultaat duidelijk zichtbaar worden. ​Mocht u vragen hebben over een product of het verhaal bij u op tafel, dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen”. Kijk voor meer informatie op www.demolkerij.nl en volg De Molkerij op Facebook en Instagram.

Redactie
Redactie