In de rubriek ‘Ondertussen bij’ nemen we een kijkje bij bedrijven in Dokkum of Dokkumer ondernemers. Soms hebben ze nieuws, soms openen ze deuren die anders gesloten blijven en af en toe vertellen ze een verhaal dat bij het ‘grote publiek’ niet bekend is. In deze editie nemen we een kijkje bij zalencentrum Bowling Dokkum.
In de rubriek ‘Ondertussen bij’ nemen we een kijkje bij bedrijven in Dokkum of Dokkumer ondernemers. Soms hebben ze nieuws, soms openen ze deuren die anders gesloten blijven en af en toe vertellen ze een verhaal dat bij het ‘grote publiek’ niet bekend is. In deze editie nemen we een kijkje bij zalencentrum Bowling Dokkum. Het is donderdagmiddag. Net buiten de stadsgrenzen van Dokkum wordt door kok Sam Wali druk gewerkt aan bolletjes pizzadeeg. Met behulp van verse ingrediënten maakt hij de bolletjes klaar in de ruime keuken van zalencentrum Bowling Dokkum. Ondertussen wordt er in de Bowlingzaal fanatiek gebowld door een groepje kinderen. Voor de jongere kinderen zijn er Funbumpers in de goten gelegd, zodat ze niet meer in de goot kunnen gooien en dus meer punten kunnen scoren. Als ze klaar zijn, mogen ze in de vernieuwde zaal met uitzicht over de Dokkumer Ee hun eigen pizza’s en pannenkoeken bakken. Wat een feestje! Kinderfeestjes Deze donderdagmiddag wordt nog even goed uitgeprobeerd of de nieuwe arrangementen werken, vanaf nu zijn de kinderfeestje namelijk voor iedereen te boeken. Het is een van de dingen in de Bowling die veranderd is. De familie Woudman heeft stukje bij beetje een aantal dingen vernieuwd. De ontvangstruimte kreeg een opknapbeurt, de kleine zaal werd vernieuwd en de bar werd in het nieuw gestoken. Goed eten Naast de nieuwe arrangementen, wordt er de komende tijd ook veel meer aandacht besteed aan het niveau van de keuken. Met de komst van Roald Arjaans en Harwin van Hunen die voorheen bij de Abdij in Dokkum werkten, werd het niveau van de keuken van ’t Raedhûs al flink verbeterd. Daarnaast is ook Sam Wali de keuken komen versterken. Hij was eerder werkzaam bij de Zaak en bij Artisante in Dokkum. Kok Sam gaat ook twee dagen per week in de keuken van de Bowling aan de slag. Het aantal arrangementen voor volwassen kan op die manier worden uitgebreid en er is straks sprake van een wereldkeuken met volop keus. Meer plannen Dat is niet het enige. Er zijn ook plannen voor het opknappen van de grote zaal en er wordt door DOKcom PR en Communicatie druk gewerkt aan het bouwen van een nieuwe website voor het zalencentrum. Het vertrouwde bowlen blijft, maar daar worden een heel aantal nieuwe en leuke elementen aan toegevoegd. Meer informatie is te vinden op www.bowlingdokkum.nl en telefonisch via: 0519-295970.