I N D O K K U M

k o m t e r a a n

Ondertussen bij: FoodVans

Ondertussen bij: FoodVans

In de rubriek ‘Ondertussen bij’ nemen we een kijkje bij bedrijven in Dokkum of Dokkumer ondernemers. Soms hebben ze nieuws, soms openen ze deuren die anders gesloten blijven en af en toe vertellen ze een verhaal dat bij het ‘grote publiek’ niet bekend is. In deze editie gaat het over FoodVans.

In de rubriek ‘Ondertussen bij’ nemen we een kijkje bij bedrijven in Dokkum of Dokkumer ondernemers. Soms hebben ze nieuws, soms openen ze deuren die anders gesloten blijven en af en toe vertellen ze een verhaal dat bij het ‘grote publiek’ niet bekend is. In deze editie gaat het over FoodVans. FoodVans is een in 2015 ontwikkeld concept dat is uitgegroeid tot BBQ catering van hoog niveau. Na een lange reis door Azië was het voor Sjoerd Dijkman in mei 2017 tijd voor een nieuw avontuur. Door de ervaring vanaf 2015 lag dit op zijn pad en was er al een groot netwerk gelegd. Het bedrijf biedt catering met avontuur, een scala aan prachtige gerechten, bereid op de grootste smokers van het Noorden. Het is een authentiek cateringbedrijf waarbij de vlees en vis gerechten op authentieke wijze worden bereid. Deze worden vacuüm verpakt en verkocht aan klanten, via de pop-up store, foodtruck en webshop. FoodVans verzorgt catering op maat. Van intieme bruiloften tot zakelijke events, van festival tot evenementen catering. Pop-up store De pop-up store op Hogedijken 25 is op vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. "Het gaat goed met de pop-up store! Er is een hele hoop gebeurd het afgelopen jaar. We hebben inmiddels een hele hoop vaste klanten die frequent onze vlees en vis delicatessen komen afhalen. Het aantal nieuwe klanten zien wij in onze pop-up store iedere week toenemen", vertelt Sjoerd enthousiast. "Er is ook een pick-up point waar je op afspraak je product af kunt halen buiten openingstijden van de pop-up store. Dit bevindt zich achter de kleine blauwe deur naast onze pop-up store. Hier kun je aanbellen zodra je er bent", voegt Sjoerd toe. Iedere zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur staat de foodtruck op het parkeerterrein bij de Albert Heijn Dokkum. Online bestellingen en recepten Sjoerd vertelt dat er veel werd besteld in de coronatijd: "We krijgen via WhatsApp veel bestellingen binnen, maar ook weten de klanten onze webshop steeds meer te vinden. De klanten kunnen in hun bestelling kiezen voor afhalen of bezorgen. Via de webshop kan men in heel Nederland onze producten bestellen. Wij versturen deze in een koelverpakking via een vaste vervoerder." Het menu wordt zo nu en dan aangevuld of uitgebreid. "Het menu bestond vorig jaar alleen maar uit warm gerookte zalm en spare ribs. Hier is inmiddels al veel meer bijgekomen", vertelt Sjoerd. De recepten van FoodVans worden op de website gedeeld. "Door recepten te delen en te bedenken wil ik de verkoop van onze delicatessen stimuleren. Onze producten zijn op vele manieren toe te passen. Van borrelplank tot hoofdgerecht! Veel klanten kopen daardoor onze producen en maken voor familie de overheerlijke recepten die te vinden zijn op onze website", aldus de enthousiaste Sjoerd. Toekomst "Mijn hoofd loopt over van plannen en ideeën", lacht Sjoerd. "Ik heb nog een heel gek episch idee als aanvulling van onze foodtruck, maar dat ga ik nog niet verklappen. Dat moet een verrassing blijven totdat het uitgewerkt en klaar is", stelt Sjoerd. "Ook heb ik weleens nagedacht om iets te openen in Dokkum of ergens anders", voegt Sjoerd toe. Naast het runnen van FoodVans is Sjoerd ook in zijn vrije tijd bezig met smokers. "Samen met mijn vader bouwen we grote custom made bbq smokers. Hiervoor hebben we twee jaar geleden een loods aangeschaft op bedrijventerrein Betterwird in Dokkum. Dit noemen we de "Dykman's Smidse". Er stroomt nog oud smidsbloed door ons lichaam. Mijn pake was vroeger de Smid van Holwerd", vertelt Sjoerd trots. "Ik heb van mijn passie voor vlees en vuur, mijn werk gemaakt. En dit werk doe ik natuurlijk samen met mijn FoodVans crew, vertelt een enthousiaste, gepassioneerde en trotse Sjoerd Dijkman. Foto: Koos Scherjon