I N D O K K U M

k o m t e r a a n

Negende plek voor KB Food & Drinks op Terras Top 100

Negende plek voor KB Food & Drinks op Terras Top 100

“Allervriendelijkst en behulpzaam. Precies zoals het moet”, staat in het rapport van de vakjury van de Terras Top 100. Met een prachtige beoordeling behaalde KB Food & Drinks een negende plek in deze landelijke verkiezing. “Enorm trots en goed voor Dokkum”, vertelt de enthousiaste Anna Smits, eigenaresse van KB.

“Allervriendelijkst en behulpzaam. Precies zoals het moet”, staat in het rapport van de vakjury van de Terras Top 100. Met een prachtige beoordeling behaalde KB Food & Drinks een negende plek in deze landelijke verkiezing. “Enorm trots en goed voor Dokkum”, vertelt de enthousiaste Anna Smits, eigenaresse van KB. ‘Eigenwijs’ terras Over de inrichting schrijft de jury van Misset Horeca - platform voor de horecabranche met nieuws, tips, achtergronden, trends en ontwikkelingen: “De inrichting van terras en restaurant is erg leuk. Een beetje ‘eigenwijs’ en zo mooier in staat om zich te onderscheiden”. ‘Eigenwijs’ zou Anna het niet direct noemen. “Ik probeer het gezellig te maken en hou wel van een tikkeltje over de top. Ons terras ligt ‘verstopt‘ – en daarmee mooi uit de wind - tussen gebouwen. Met extra groen en passende accessoires is het hier knus en gezellig. We zitten niet op een A-locatie aan het water, dus de rest moet helemaal goed zijn!” Gastvrijheid op nummer één “Wij worden blij van deze leuke verrassende plek. Vriendelijkheid en enthousiasme gaan hand in hand.” Lovende woorden uit het rapport die kenmerkend zijn voor KB. “Gastvrijheid is het allerbelangrijkste voor ons. Daar trainen we inhouse op via rollenspellen en het doornemen van situaties. We bespreken hier alles en leren hoe iets een volgende keer beter kan. Ook leren we van recensies, soms bellen we erachter aan. We willen dat gasten hier ontvangen worden met een goed gevoel, dat dat gevoel zo blijft gedurende het bezoek en dat ze ook bij het weggaan enthousiast zijn. Tevreden gasten zijn de beste ambassadeurs van de zaak!”, vindt Anna. Personeel blijft welkom Ondanks dat het in deze periode ontzettend lastig is om horecapersoneel te vinden, scoort KB heel goed met het huidige team. “Natuurlijk vinden we de kwaliteit van eten en drinken enorm belangrijk, maar die gastvrijheid staat op nummer één. Tot op detailniveau”, legt Anna uit die verwacht dat als alles een beetje stabiel blijft – zonder lockdowns – dat het wel weer goed komt met het aanbod van horecapersoneel. “Al kunnen we nog steeds enthousiaste en gastvrije mensen gebruiken in ons team! Dus loop gerust eens bij ons binnen voor een kennismaking.” Prijzen en plannen Deze nieuwste prijs en de onlangs verkregen award van Tripadvisor (KB behoort bij de 10% beste restaurants ter wereld) zijn geen reden tot stilzitten voor Anna. Er zijn alweer volop nieuwe plannen voor KB. Anna vertelt dat er binnenkort een uitbreiding met een KB Café komt én een versmarkt grenzend aan KB. “We gaan de binnenmuur in KB doorbreken zodat we meer ruimte creëren voor extra tafels of bijvoorbeeld een evenementje. De binnentuin wordt groter, de oude doorgang/steeg wordt in ere hersteld en volledig met glas bewerkt én aan de andere kant van de steeg komt een versmarkt. Een soort shop-in-shop met lokale producten wat samen met Haagens een belevingsmarkt vormt. Ik hou van dynamiek en samenwerkingen met ondernemers uit de regio. Met elkaar kunnen we deze kant van Dokkum echt op de kaart zetten.”

Redactie
Redactie