I N D O K K U M

k o m t e r a a n

Leven in twee werelden

Leven in twee werelden

De wereld van het vlees, mijn ‘Weidenaar-wereld’, begint rond 8 uur in de ochtend; zo niet eerder. De wereld van cultuur, mijn ‘Blokhuispoort-wereld’ komt ’s ochtends wat later op gang en gaat door tot minimaal 23:00 uur in de avond. Ik werk in 2 totaal verschillende werelden tegelijk. Je begrijpt dat de balans tussen deze werelden voor mij soms lastig te vinden is. Maar ik geniet er elke dag van want het is een leerzame en boeiende combinatie!

De wereld van het vlees, mijn ‘Weidenaar-wereld’, begint rond 8 uur in de ochtend; zo niet eerder. De wereld van cultuur, mijn ‘Blokhuispoort-wereld’ komt ’s ochtends wat later op gang en gaat door tot minimaal 23:00 uur in de avond. Ik werk in 2 totaal verschillende werelden tegelijk. Je begrijpt dat de balans tussen deze werelden voor mij soms lastig te vinden is. Maar ik geniet er elke dag van want het is een leerzame en boeiende combinatie!

Soms moet ik goed bedenken in welke wereld ik mij bevind voordat ik ergens op reageer. Zo merk ik dat mijn zakelijke houding uit de ‘Weidenaar-wereld’ niet altijd goed wordt begrepen in de culturele wereld. Daar denken mensen al snel dat ik boos ben. Andersom geldt het net zo. Als ik wat emotioneler reageer in de zakelijke wereld, vragen mensen of ik soms een burn-out heb of denken ze dat ik labiel ben.

Zo zat ik laatst bij een potentiele afnemer voor onze droge worst. Ik neem altijd een snijplankje en een mes mee zodat ik onze worst gelijk kan laten proeven. Ik laat deze keer onze kampioensworst proeven, de Friese droge worst. Ik zie aan het gezicht van de man, die tegenover mij zit, dat hij geniet. Tijdens ons gesprek eet hij heerlijk door. Ik word steeds enthousiaster en denk; dit kan niet meer mis gaan. Tot mijn verbazing zegt hij aan het einde van het gesprek, inmiddels vier droge worsten later, dat hij de worst niet zo lekker vindt.

Dit zijn van die momenten dat ik mijn emoties de baas moet blijven. Ten eerste maakt mijn eigen broer die worst en ten tweede heeft hij er net vier van opgegeten. Uiteraard komt zijn reactie puur voort uit het feit dat we straks nog moeten onderhandelen. Met de grootste moeite heb ik heel zakelijk gereageerd maar wel met een tikkeltje emotie. Ik heb namelijk het volgende gezegd; ‘dat verbaast mij gezien het feit dat u al vier droge worsten op heeft gegeten en omdat mijn broer ze maakt’ zeg ik met een glimlach. De reactie met een tikkeltje emotie werd gewaardeerd.

Dit zijn van die momenten dat ik merk dat het werken in 2 verschillende ‘culturen’ mij en de werelden zelf heel veel brengt! Zo kan de culturele sector een stuk commerciëler worden waardoor ze meer rendement uit projecten halen. En in de zakelijke sector mag de ‘emotionele’ kant van zaken meer belicht worden om met relaties samen te bouwen aan nog mooiere producten.

Elke dag weer is het een uitdaging de krachten van beide werelden te bundelen om zo te mogen werken aan een nog betere gezamenlijke wereld!

Ben je inmiddels benieuwd wat voor projecten ik op dit moment in beide werelden doe? Check dan mijn website eens www.wini.nu.

Redactie
Redactie