I N D O K K U M

k o m t e r a a n

It Taarthûske opent dinsdag op Grote Breedstraat

It Taarthûske opent dinsdag op Grote Breedstraat

Aan de Grote Breedstraat in Dokkum opent komende dinsdag 'it Taarthûske' van Geertje Folkertsma en Eele Jan Bergsma haar deuren. Na zes weken klussen is er van de voormalige brasserie niets meer te herkennen en is Dokkum een horecazaak rijker met bijzondere koffie en thee en zelfgemaakt gebak en waar taarten op bestelling verkrijgbaar zijn. "Het is een lunchroom met een moderne banketbakkerij", vertelt Folkertsma.

Aan de Grote Breedstraat in Dokkum opent komende dinsdag 'it Taarthûske' van Geertje Folkertsma en Eele Jan Bergsma haar deuren. Na zes weken klussen is er van de voormalige brasserie niets meer te herkennen en is Dokkum een horecazaak rijker met bijzondere koffie en thee en zelfgemaakt gebak en waar taarten op bestelling verkrijgbaar zijn. "Het is een lunchroom met een moderne banketbakkerij", vertelt Folkertsma. Wafels Tijdens het productiewerk tussen de Helwa-wafels leerden de 28-jarige Geertje Folkertsma en de 39-jarige Eele Jan Bergsma uit Ternaard elkaar kennen. Toch was dat niet het werk dat ze wilden blijven doen. Sinds april 2016 was Geertje gestart met 'it Taarthûske' en het maken van taarten op bestelling liep boven verwachting goed. Ze schreef een bedrijfsplan en ging op zoek naar een geschikt pand. Er kwam via-via de tip dat het pand aan de Grote Breedstraat vrij zou komen en toen was de keus snel gemaakt. De afgelopen weken werd er tot soms diep in de nacht geklust om het pand helemaal op te knappen. Menig nieuwsgierige voorbijganger stond al even door de dichtgeplakte ramen te gluren en dat Eele Jan op een gegeven moment naar buiten stapte, was daarom ook even schrikken. Snuffelstage Tijdens de verbouwing kwam Geertje zelfs nog wat bekends tegen. Als veertienjarige liep ze haar eerste snuffelstage voor de middelbare school bij 't Keerpunt. "De gele tegeltjes die tijdens de verbouwing tevoorschijn kwamen herkende ik nog wel". Ze volgde de koksopleiding en die voor allround banketbakker en deed ook in de horeca ervaring op. Ook Eele Jan werkte jarenlang in de horeca, had het lange tijd afgezworen en ging aan de slag in het productiewerk. Het duo gaat samen in het Taarthûske aan de slag ("Het dakje niet vergeten", zegt Eele Jan) en krijgt daarbij hulp van twee personeelsleden. Hesselink koffie en Kusmi thee Bij de koffie en thee is vanaf dinsdag alleen maar zelfgemaakte taart te verkrijgen. Ook appelgebak, maar dan wel in de variant van het Taarthûske. Ook de koffie en thee is bijzonder. Er wordt koffie geschonken van Hesselink, fairtrade en nog op weinig plaatsen in het noorden te verkrijgen. Daarnaast is er de overheerlijke kusmi thee uit 1867. Het merk is afkomstig uit St. Petersburg, tegenwoordig gevestigd in Parijs. De merken worden binnenkort ook in de nieuwe lunchroom verkocht. Verder wordt er door het ondernemers duo ingezet op glutenvrij gebak en is ook het invalide toilet in de zaak behouden. En de levensgrote foto van een Volkswagen T1 op de wand? Dat is ook nog en droom.... It Taarthûske is geopend op dinsdag tot en met donderdag van 9.30 tot 18.00 uur, Op vrijdag van 9.30 tot 21.00 en op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Ook op koopzondagen is de lunchroom geopend.

Redactie
Redactie