I N D O K K U M

k o m t e r a a n

Duitse koks op bezoek in Dokkum

Duitse koks op bezoek in Dokkum

Maandagavond bracht een delegatie koks uit het Duitse Fulda Dokkum. Ze deden dit naar aanleiding van het eerdere bezoek van Jan Veenma (chef-kok eigenaar Jan Cooks 4 You Dokkum) en Bert Tacoma chef-kok De ijsherberg Dokkum aan Fulda voor de Laurentius tag 2016. Het gezelschap dat allemaal lid is de koksverenging Fulda maakte een culinaire reis door Nederland & Duitsland. Ze verzamelden bij het Ailan op Lauwersoog waar een culinaire waddenproeverij werd genoten met onderandere wilde oesters in verschillende bereidingen en verschillende soorten zeewier.

Maandag en dinsdag bracht een delegatie koks uit het Duitse Fulda Dokkum. Ze deden dit naar aanleiding van het eerdere bezoek van Jan Veenma (chef-kok eigenaar Jan Cooks 4 You Dokkum) en Bert Tacoma chef-kok De ijsherberg Dokkum aan Fulda voor de Laurentius tag 2016. Het gezelschap dat allemaal lid is de koksverenging Fulda maakte een culinaire reis door Nederland & Duitsland. Ze verzamelden bij het Ailan op Lauwersoog waar een culinaire waddenproeverij werd genoten met onderandere wilde oesters in verschillende bereidingen en verschillende soorten zeewier. In Dokkum mochten Jan en Bert de groep koks verwelkomen in de IJsherberg waar een bourgondisch menu werd gepresenteerd met div. proeverijen van lokale producten. De beide Dokkumer koks traden op deze avond ook nog toe als erelid van de koksvereniging Fulda. Na de presentjes van het Vriendschap comité Dokkum/Fulda bleef het nog lang onrustig in Dokkum. De volgende dag werd een werkbezoek gebracht aan Familiebedrijf Weidenaar in Dokkum dat al 90 jaar bestaat. Na een uitgebreid rondleiding werden de Duitse vrienden uitgezwaaid waarna ze een bezoek brachten bij onder andere Heineken, Coppert cress en Bols Amsterdam.

Redactie
Redactie