I N D O K K U M

k o m t e r a a n

Dokkumer koks doen mee aan Laurentiusdagen in Fulda

Dokkumer koks doen mee aan Laurentiusdagen in Fulda

Chef-kok Bert Tacoma van De IJsherberg in Dokkum en collega traiteur Jan Veenma van Jan Cooks 4 You uit Brantgum deden het afgelopen weekend mee aan de 31e Laurentiusdagen in Fulda. In de Dokkumer partners-stad Fulda werd dit driedaagse culinair evenement gehouden. Hierbij waren ruim 1000 koks van het regionale gilde aanwezig. Op het programma stond onder meer een gasten-diner, een cultureel programma met culinaire sprekers, een kerkdienst in de dom van Erfurt en grilldemonstraties. Vanuit regio Dokkum kwam de enige buitenlandse afvaardiging.

Chef-kok Bert Tacoma van De IJsherberg in Dokkum en collega traiteur Jan Veenma van Jan Cooks 4 You uit Brantgum deden het afgelopen weekend mee aan de 31e Laurentiusdagen in Fulda. In de Dokkumer partners-stad Fulda werd dit driedaagse culinair evenement gehouden. Hierbij waren ruim 1000 koks van het regionale gilde aanwezig. Op het programma stond onder meer een gasten-diner, een cultureel programma met culinaire sprekers, een kerkdienst in de dom van Erfurt en grilldemonstraties. Vanuit regio Dokkum kwam de enige buitenlandse afvaardiging. De Friese kookkunsten vielen tijdens het gastendiner op vrijdagavond in goede smaak. De ruim 500 gasten hadden onder andere een Friesche 'Rinderschmortopf' op het menu en waren enthousiast. De koks werkten zoveel mogelijk met producten uit hun eigen gebied, zoals Bonifatiusbier, Friese kruidkoek en vlees van de Klaver Weide. En daarnaast was er nog een ander doel: Noordoost-Friesland zo goed mogelijk promoten in Duitsland.

Redactie
Redactie