I N D O K K U M

k o m t e r a a n

Dokkumer Vragenuurtje: Wiebe de Jong

Dokkumer Vragenuurtje: Wiebe de Jong

In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Wiebe de Jong.

In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Wiebe de Jong. Wie ben je en wat doe je? Ik ben Wiebe de Jong, eigenaar van de ijs & patisserie winkel W’iis. Wat heb je met Dokkum? Ik kom al mijn hele leven in Dokkum en ik woon nu ongeveer 7 jaar in de binnenstad. Dokkum voelt als thuis. Het mooiste plekje van Dokkum is? Dokkum heeft heel veel mooie plekken! Ik denk toch de Zijl! Met ons mooie stadshuis en dicht bij het keerpunt. Welk plekje in Dokkum moet direct worden aangepakt om de stad mooier te maken? Het begraafplaatsje op het bolwerk, leegmaken, grasveld erin en lekker de honden laten spelen. Maak de volgende zinnen af: Parkeren in Dokkum is… prima te doen. Dokkum is over tien jaar... een grote wereldstad! The place to be! De nieuwe markt is… bijzonder. En dan de persoonlijke vragen, speciaal voor jou: Waarom ben je begonnen met W’iis? Patisserie is mijn passie! Ik was natuurlijk al bezig met Shock o laté, het maken van bonbons voor horeca. Later heb ik nog een opleiding ijs bereiden gedaan in Bologna, Italië. Ik heb meegedaan aan Nederlands kampioenschappen en europeeskampioenschappen ijsbereiden in Rome. Het zou ook zonde zijn als ik hier verder niks mee zou gaan doen! Wilde je altijd al je eigen bedrijf starten? Het is meer in de loop van de jaren er ingeslopen om een eigen bedrijf te starten. Eerst wou ik altijd werken als patissier bij de beste restaurants. Daarna begon het toch te kriebelen om ook voor mijzelf iets te beginnen. Is het ijsbereiden bij W’iis en de patisserie Shock O Laté goed te combineren? Het is zeker goed te combineren. In de zomer verkoop je meer ijs en in de winter meer patisserie! Perfect om het hele jaar bezig te kunnen blijven! Hoe is de passie voor patisserie ontstaan? Dat is ontstaan aan het begin van mijn Horecacarrière. Ik kwam er al vrij snel achter dat ik mij goed voelde met het maken van Desserts, ijs, bonbons en andere zoetigheden. Je hebt jaren in het hogere segment van de horeca gewerkt, kun je hier iets over vertellen? Keihard werken & en heel veel lange dagen! Je leert echt hoe je met smaak om moet gaan en wat goede kwaliteit is. Altijd gemotiveerde mensen om je heen die tot het uiterste gaan om een mooi eindresultaat te krijgen van een product! Kwaliteit boven alles! Wat zijn je werkzaamheden bij W’iis? Van Melk halen bij de boer tot aan het scheppen van een goed zelfgemaakt ijsje. Daarnaast bezorg ik ook ijs en chocolade aan horeca. Produceren, plannen, boekhouden en product ontwikkelen. Wat vind je het leukste aan je werk? Het bewerken van een product tot een mooi en goed eindresultaat! Mensen komen altijd met een glimlach in de winkel en met een glimlach uit de winkel! Dat is toch fantastisch!?! Hoe zie je de toekomst van W’iis voor je? Meer verkoop aan horeca en een uitgebreider assortiment in de patisserie! Heb je nog bepaalde doelen de je wil bereiken? Over een paar jaar een 2e winkel zou wel leuk zijn! Wat doe je graag in je vrije tijd? Leuke dingen doen met de vriendin, gezellig met vrienden een drankje doen en lekker uit eten! Waar word je gelukkig van? De zon! Lekker warm weer, dat is goed voor de verkoop! En een goed glas wijn natuurlijk! Keuzevragen: Nieuws uit de krant of online? Online! In de auto of op de fiets? Auto. Online shoppen of de stad in? De stad in. Om af te sluiten: Heb je suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien? Annelies Bosch.