In het weekend van 28 en 29 september vond de eerste editie van het Dokkumer Wielerweekend plaats bij Brouwerij Dockum. Zaterdag werd de allereerste Crit Race Dokkum ooit verreden, een sensationeel wielerevenement waarbij renners met snelheden tot 50 km/u door de sfeervol verlichte straten van de stad raceten. Het publiek kon de actie van dichtbij volgen, met behulp van camera’s op helmen, zadels en drones, waarvan de beelden live te zien waren op grote schermen bij de start en finish.

Dikke Banden Race
Het Dokkumer Wielerweekend bood ook plezier voor de jongste fans. Het feest begon al vroeg met Kidsland en om 15:00 uur stond de Dikke Banden Race op het programma. Kinderen van 5 t/m 12 jaar legden hun parcours in hoog tempo af en werden allemaal rijkelijk beloond met een medaille. Na de tijd konden de kinderen springen op het springkussen of zich laten schminken. Na een dag vol met wielerraces werd het afgesloten met een spetterende vuurwerkshow en een afterparty.

Kâld Kletske Klinkerkoers op zondag
Op zondag wordt het wielerweekend vervolgd met de inmiddels klassieke Kâld Kletske Klinkerkoers, een uitdagende rit over de klinkers en kasseien van Friesland. Deze keer konden de sportievelingen kiezen voor een race van 150, 100 of 50 km/u. Aan het weer lag het in ieder geval niet: de deelnemers hadden er zondag een prachtig zonnetje bij.