Donderdagavond 20 juni vond in de Herberg in Dokkum een grote voorspeelavond plaats met als thema ‘Multicolor’, waarbij vele tientallen leerlingen lieten horen wat ze op diverse muziekinstrumenten konden spelen. Van blokfluit tot cornet en van solo’s tot en met grote groepen met tot wel veertig tegelijk werd er opgetreden in een bomvolle zaal.

Tijdens een interactief uur werden de muziek niet alleen ten gehore gebracht. De aanwezige ouders, grootouders, broers en zussen hoefden niet alleen te luisteren, maar kregen ook volop de gelegenheid om mee te doen en te dansen. Ook het resultaat van de themaweken van Opus drie was te beluisteren. Tijdens deze weken werd niet 1 op 1 les gegeven, maar werden onder andere een band en een ensemble gevormd. De leerlingen konden zo ook de rijkdom van samenspelen ervaren.

Open dag
Aansluitend op de voorspeelavond organiseert Opus 3 een Open dag op zaterdag 29 juni van 9.30 uur tot 12.30 uur. Op deze ochtend kunnen alle muziekinstrumenten worden uitgeprobeerd in de leslokalen van Opus 3. Ook is er de mogelijkheid tot het volgen van diverse workshops, zijn er concertjes en spelen er bands in de popbunker. In de grote hal staan diverse kramen op muziekgebied. Het nieuwe aanbod met diverse korte cursussen wordt dan ook gepresenteerd.